Skip to content

AALBRA sommerbrev

Kære Brassbandvenner                                                                                       Aabybro d. 30. juli 2022

Med udgangen af juli måned ligger to tredjedele af sommeren kalendermatematisk bag os. Jeg håber, I alle har haft en god sommer og fine ferieoplevelser. Personligt forekommer sommeren mig vejrmæssigt at have været helt i top. Med en frodig og varm sensommer vil denne sommer komme helt op at ringe!
Kalenderen fortæller også helt klart, at om små tre uger er det tid til igen at blæse støvet ud af hornene og kalde messingen til live!

Onsdag d. 17. august kl. 16.00 – har vi brassbandopstart! 
Vi mødes på Aabybro Friskole, Peter Løthsvej 5, 9440 Aabybro til ca. 1½ times brass og efterfølgende hyggeligt samvær. Jeg regner med at hele vores samvær foregår udendørs i dejligt sommervejr. Alternativt er der en stor sal, som kan rumme os, hvis vejret driller.
Hver især medbringer: mad til grillen, bestik og service! Vi satser på, at Ole og Gerner vil sponsorere vin, øl og vand! Opstartssammenkomsten slutter kl. 22.00.
Jeg håber, vi møder talstærkt op og blæser vores nye dirigent, Henrik Lützen, et musikalsk og varmt: Velkommen!

Mandag d. 5. september kl. 9.30-12.00 spiller vi til Flagdag for Danmarks udsendte.
Sted: DGI-Huset, Jens Møllersvej 3, 9440 Aabybro. Lige ved Aabybro rutebilstation. 
Vi skal møde kl. 8.45 og være spilleklar kl. 9.30, hvor vi spiller lidt medens gæsterne ankommer. 
Kl. 10.00 er der velkomst ved Jammerbugts borgmester. 
Repertoiret vil blive taget fra vores to sidste spilleopgaver! Tjek op! Få liv i læberne!

OBS! DER ER MANGE, DER MANGLER AT TILMELDE SIG! 
Vi har for længst givet tilsagt om at medvirke på Flagdagen! 
Air Transport Wing har tilkendegivet, at vi bliver ramt af besparelser, og der vil ikke være økonomi til gæstespillere! Jeg skal derfor bede jer hurtigt klikke ind på hjemmesiden og få sat et grønt aftryk! Jeg vil komme til at sove meget bedre! 
Der mangler ligeledes tilkendegivelser omkring opstartsdagen!

På opstartsdagen vil I få en kort briefing omkring ATW´s udmeldinger omkring orkesterets fremtidige økonomi. Der er berammet møde med ATW’s ledelse onsdag d. 24. august, hvor I, i forbindelse med prøven, vil få en helt aktuel opdatering.
Jeg glæder mig til at få gang i ventilerne og ser frem til endnu en musikalsk oplevelsesrig sæson.

Hilsen og vel mødt!

Johnny

Johnnys tale til Gert


Kære Gert
Godt 20 år er gået siden du kørte gennem porten til Flyvestationen for at varetage en kortvarig vikaropgave som dirigent for Flyvestation Aalborg Brass Band. 
En romersk historiker ville måske sige:
Du kom, du så, og du sejrede – eller mindre krigerisk – Du kom, du så, du blev!

Du blev på pladsen i 20 år. Og det er vi rigtig mange, ja flere generationer af musikere, som har nydt godt af.

Hvad gjorde, at du blev hængende i Flyvestation Aalborg Brass Band, i Brassbandmusikken i det hele taget. Hvad gjorde, at du har kunnet holde os ud i så mange år?
Du stiller selv spørgsmålet i dit indlæg i vores jubilæumsskrift og giver også svaret. Det er fordi, du er en brassbandnørd. 
Og måske, har vi hver især en snert af nørderiet i os!

Du gengiver også i jubilæumsskriftet to bud på, hvordan brassbandet er opstået. En beretning som måske nærmer sig noget historisk korrekt eller, som du siger – noget næsten sandfærdigt.
Med baggrund i den historie spinder du en lang og berigende fortælling! 
Men dit første bud på brassbandets opståen, anekdoten, om I vil, er meget sjovere og meget lettere at huske.

Brassbandet blev opfundet ved, at der gik ild i et harmoniorkester, og det der var tilbage efter at alle klarinetter, oboer og fagotter var brændt var brassbandet.
Se den historie passer meget bedre i din tilgang til brassband, eller måske din tilgang til musikken generelt!

Du er nemlig en ildsjæl, når det drejer sig om musik, og jeg kan fint forestille mig, at den varme og ild, du bærer ind i musikken, kan sætte brand i et orkester, så måske er det egentlig dig, der er brandstifteren! 
I de 14 år jeg har spillet med i vores brassband, har jeg mange gange oplevet, at det netop er dine arrangementer, din musikalitet, din passion, din mimik og dine armsving, der har sat fut i orkesteret.

Du blev på posten, fordi du i dig bærer respekt for brassbandmusikken, respekt for orkesteret, respekt og anerkendelse af det enkelte instrument og den enkelte musiker.

Preben kunne ikke være her i dag, men holdt en meget fin takketale for dig i onsdags, men han begik en fejl i talen. 
Vi kommer til at savne dig, sagde han!

Nej! Det gør vi ikke! 
For som jeg sagde, da du ringede og fortalte, at du ville stoppe, så må vi se at finde ud af hvilket instrument, du så vil spille på, og finde din menige plads i orkesteret. Og det er slet ikke så svært! Du, og Maria, møder blot op efter sommerferien med hver jeres kornet, og finder jeres plads i solokornetgruppen, så drejer hjulene videre på smukkeste vis!

Gert – du skal have en erindringsgave …. Du får et kongeligt kaffekrus! Brug det! Og tænk på os!

En af dine forgængere, kendt i FDF regi som ”Mads Mathisen”, giver dig ord og melodi! Indtænk dit eget navn og syng: 
”Mit navn er Mads Mathisen, den berømte dirigent, 
jeg leder et orkester, nok det bedste der er kendt”!
Da du har spillet for de kongelige, kan du som Mathisen helt berettiget afslutte med:
”En gang da kongen hørte os, han sagde disse ord:
-Der findes ikke mage til – på hele denne jord!

Og med disse ord: Tak for 20 gode år!

Fra Flyvestation Aalborg Brass Band

Johnny

Vores nye dirigent


Henrik Lützen, dirigent for Flyvestation Aalborg Brass Band fra august 2022

Flyvestation Aalborg Brass Band har fundet en afløser for Gert Nørgaard, som gennem godt 20 år har stået i spidsen for brassbandets musikalske formåen og udvikling.

Til august 2022 tiltræder Henrik Lützen som dirigent for brassbandet.

Henrik Lützen er uddannet trompetist i 2015 fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg med Karsten Dulong som hovedfagslærer. Han har siden assisteret i bl.a. Prinsens Musikkorps, Slesvigske Musikkorps og Aalborg Symfoniorkester.
Han arrangerer musik for brassband og mindre ensembler og har været dirigent for flere brassbands, bl.a. Nordvestjysk Brass Band, FDF Landsorkester, Svogerslev Brass Band og FDF Christianshavn Brass Band.

Flyvestation Aalborg Brass Band byder Henrik hjertelig velkommen og ser frem til en musikalsk spændende fremtid.

Dirigent søges

Brassbandets dirigent gennem godt 20 år har valgt at stoppe. Det har været tyve forrygende år med masser af musikalske højdepunkter, som bl.a. er opnået gennem et engageret og professionelt dirigentlederskab.

Ser du dig selv, som den der kan gribe dirigentstokken, fastholde og gerne videreudvikle Flyvestation Aalborg Brass Bands musikalske niveau, må du ikke tøve. 
Ring til brassbandets formand: Johnny Andersen, tlf. 22339402 for en snak!

Vi starter ny sæson d. 17. august 2022. Vi er Flyvestation Aalborgs Brass Band og øver på Flyvestation Aalborg hver onsdag i tidsrummet kl. 15.30 – 18.00 (med en lille pause indlagt).

Dirigentjobbet honoreres løn og arbejdstidsmæssigt i henhold til aftenskoleloven.

Du kan læse meget om brassbandet på www.aalbra.dk eller finde os på Facebook – Flyvestation Aalborg Brass Band.

Du kan møde Flyvestation Aalborg Brass Band:

 • Mandag d. 6. juni 2022, kl. 11.00. Udendørs pinsegudstjeneste ved Saltum Kirke. Brassbandet sætter den musikalske ramme ved gudstjenesten.
 • Lørdag d. 2. juli 2022, kl.10.00. Dansk-Amerikansk Klubs gardenparty, på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum, Skydebanevej 22, 9000 Aalborg.

Begge begivenheder er åbne arrangementer.

Hilsen
På bestyrelsens vegne
Johnny Andersen / formand

Tale til nyt æresmedlem

Kære Preben 

Aabybro d. 5. marts 2022

Nogle gange skal der ledes efter ord til at motivere en anerkendelse, men ved denne anledning ligger ordene lige for. 

Jeg skrev en lille takkenote til dig i sommeren, og Hans har senere bidraget med et flot skriv om din indsats. Jeg medtager bidder fra begge tekster.

26 år på posten som formand for Flyvestation Aalborg Brassband – og orkesterleder i 29 år, er et imponerende og anerkendelsesværdigt arbejde!

Du har vist initiativ, udholdenhed, empati, psykologiske evner, gå-på-mod!

Tidligere medlemmer, og vi som er her nu, har rigtig meget at takke dig for.

Fra Brassbandet skal lyde en stor tak for din vedholdende indsats for at sikre Brassbandet en hverdag, understøtte den musikalske standard og i allerhøjeste grad bidrage til vores sociale liv.

Det er derfor med stor glæde og respekt at tildele dig titlen: 

Æresmedlem af Musikforeningen for Flyvestation Aalborg og Flyvestation Aalborg Brass Band.

Jeg håber, du kommer til at nyde en lang og udbytterig tid som menig medspiller i Brassbandet!

På vegne af bestyrelsen og medlemmerne af Flyvestation Aalborg Brass Band.

Johnny Andersen
__________________________
formand

Status over to mærkelige år

Covid-19 eller slet og ret Corona med dens senere mutationer lukkede Danmark ned i begyndelsen af 2020, og vi har alle kæmpet med nedlukninger, aflysninger, coronapas, mundbind, håndsprit og smittefrygt i snart to år.

Orkestermedlemmerne har oplevet smalle sprækker af håb, hvor vi i en kort periode kunne spille sammen, for så igen at erfare at det ene efter det andet arrangement, som vi øvede op til, blev aflyst. 

Heldigvis ser det nu ud til, at pandemien så småt er på retur. Smittetrykket er stadig højt, men risikoen for alvorlig sygdom ser ud til at være stærkt aftagende. Det er glædeligt, at orkestrets sammenhængskraft er så stor, at spilleglæden er intakt – selv under så vanskelige vilkår. 

I 2021 nåede vi at holde en lidt forsinket generalforsamling, som resulterede i et planlagt formandsskifte. Preben Dalgaard ville gerne have været afløst året før i forbindelse med sit 25 års jubilæum som formand for orkestret, men da var det ikke muligt at finde et formandsemne, hvorfor Preben tog et ekstra år på posten. Det resulterede i, at Preben endte med at have været formand for Musikforeningen for Flyvestation Aalborg i 26 år og orkesterleder for Flyvestation Aalborg Brass Band i hele 29 år.

Preben Dalgaard gav stafetten videre til Johnny Andersen. Det kræver initiativ, udholdenhed, empati, psykologiske evner, rummelighed, gå-på-mod og meget mere at løfte den opgave ligeså godt, som Preben har gjort i alle disse år. 

Flyvestation Aalborg Brass Band har været både Sus og Prebens hjertebarn. Tænk bare på alle de “grill-starter-fester” vi gennem årene har været inviteret til at afholde i deres private have, og den rolle Sus har påtaget sig med at arrangere wellness og andre tiltag for vores ledsagere, når vi andre var på musik-seminar.

Jeg mener, at alle vi menige musikere har meget at takke Preben Dalgaard for – og samtidig kan vi også ønske held og lykke til Johnny Andersen med det krævende job, han har påtaget sig.

Hans

Info om prøver og tilmelding etc.

Kære AALBRA musikvenner

Vi har set os nødsaget til at aflyse de næste prøver i december grundet stort frafald i forbindelse med at folk deltager i julekoncerter med forskellige andre orkestre.
Til gengæld har vi aftalt at starte igen lige efter nytår.

De planlagte prøver er som følger:

Onsdag d. 5. januar kl. 15.30-18.00 på Flyvestation Aalborg.

Onsdag d. 12. januar kl. 15.30 i Budolfi Kirke. 

Militærgudstjenesten i Budolfi:

Torsdag d. 13. januar kl. 19.30 (Her plejer vi at møde mindst én time før)

Det er fortsat disse fire musikstykker, der skal spilles: Meditation – Abide With Me. / Stålhimmel / The Lost Chord / Dejlig er Jorden.

Gør hvad du kan for at deltage i de to sidste prøver inden Nytårsgudstjenesten i Budolfi.

Der er mulighed for at deltage i lidt hyggeligt samvær med et let traktement i Folkekirkens Hus efter gudstjenesten.

Hjemmeværnssekretariatet har brug for en tilbagemelding om deltagelse senest d. 22. december, så hvis du har lyst og mulighed for at deltage i samværet og traktementet, tilmelder du dig via vores hjemmeside. Du er velkommen til at invitere en ledsager, men markér venligst også om du gør det.

Altså:

1/ markér din tilmelding til generalprøven i Budolfi Kirke og til Nytårsgudstjenesten. (De fleste har allerede markeret, men tjek!)
2/ markér om du deltager i traktementet efter gudstjenesten.
3/ markér om du har en ledsager med til traktementet.

Husk deadline for tilmelding til traktementet efter Nytårsgudstjenesten er 22. december!

Har du udgifter til parkering i forbindelse med prøver i Budolfi, vil de blive refunderet. Gem og aflever parkeringskvitteringer til Ole Ishøy.

Du ønskes en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Hilsen

Johnny

Repertoire til øvedagen

Repertoireudvalget har fastlagt følgende brutto-repertoire til øvedagen lørdag d. 27. november 2021:

 

 • Meditation – Abide With Me (uden nummer)
 • Stålhimmel – no. 574
 • The Lost Chord – no. 701
 • Dejlig er Jorden – no. 603

 

 • Harmonious Blacksmith (uden nummer)
 • Bandology – no. 722
 • Festival Arrangement – Light Walk (uden nummer)
 • Chorus Setting – In Perfect Peace (uden nummer)

 

De 4 førstnævnte påtænkes anvendt i Budolfi kirke i Januar 2022.

 

Fortsat god arbejdlyst med disse numre, og alle andre numre hver især har under behandling i det hjemlige musikværksted.

 

Mvh puv

Ole Dørum

Julefrokost 2021

Indbydelse og program til musikseminar – og hyggeligt samvær
lørdag d. 27. november 2021, på Sportsefterskolen Aabybro, Højskolevej 7, 9440 Aabybro.
Kære spillevenner i Flyvestation Aalborg Brass Band.
I har for længst sat kryds i kalenderen til vores musikseminar d. 27/11. 
Bestyrelsen har besluttet at udvide seminardagen med afholdelse af vores årlige julefrokost, denne gang med ledsager.
Klik venligst ind på vores hjemmeside og tilkendegiv, at I deltager i ”julefrokosten”, samt om det er med ledsager. Frist for tilmelding er sat til den 1. november.

Musikforeningen er vært ved hele arrangementet for dirigenter, musikere og gæstespillere.
Det er naturligvis Gert og Ole Aa, der svinger stokkene!
Ledsagere bedes erlægge kr. 200, som indbetales på den sædvanlige konto:
reg. nr. 7456 konto nr. 1073458. Husk at skrive jeres eget og ledsagers navn.
Program for musikseminar 27. november.
 • 8.15                          Mødetid – vi gør os spilleklar. (stoleopstilling, nodestativer mv.)
 • 8.30-9.00                  Morgenmad.
 • 9.00-12.00                Spilletid
 • 12.00 – 12.45           Frokost
 • 12.45 – 16.00           Spilletid (der indlægges naturlige pauser)
 • 18.00 – 23.00  3 retters menu og festligt samvær – giv besked, hvis du har et indslag.
Vores musiske og festlige samvær slutter altså kl. 23.00
Som I kan se, er der en to timers pause mellem spilleaktiviteterne og starten på festdelen.
Har man ikke mulighed for at komme hjem, er der omklædningsfaciliteter i forbindelse med skolens idrætshal.
På bestyrelsens vegne
Johnny