Skip to content

Monthly Archives: januar 2022

Status over to mærkelige år

Covid-19 eller slet og ret Corona med dens senere mutationer lukkede Danmark ned i begyndelsen af 2020, og vi har alle kæmpet med nedlukninger, aflysninger, coronapas, mundbind, håndsprit og smittefrygt i snart to år.

Orkestermedlemmerne har oplevet smalle sprækker af håb, hvor vi i en kort periode kunne spille sammen, for så igen at erfare at det ene efter det andet arrangement, som vi øvede op til, blev aflyst. 

Heldigvis ser det nu ud til, at pandemien så småt er på retur. Smittetrykket er stadig højt, men risikoen for alvorlig sygdom ser ud til at være stærkt aftagende. Det er glædeligt, at orkestrets sammenhængskraft er så stor, at spilleglæden er intakt – selv under så vanskelige vilkår. 

I 2021 nåede vi at holde en lidt forsinket generalforsamling, som resulterede i et planlagt formandsskifte. Preben Dalgaard ville gerne have været afløst året før i forbindelse med sit 25 års jubilæum som formand for orkestret, men da var det ikke muligt at finde et formandsemne, hvorfor Preben tog et ekstra år på posten. Det resulterede i, at Preben endte med at have været formand for Musikforeningen for Flyvestation Aalborg i 26 år og orkesterleder for Flyvestation Aalborg Brass Band i hele 29 år.

Preben Dalgaard gav stafetten videre til Johnny Andersen. Det kræver initiativ, udholdenhed, empati, psykologiske evner, rummelighed, gå-på-mod og meget mere at løfte den opgave ligeså godt, som Preben har gjort i alle disse år. 

Flyvestation Aalborg Brass Band har været både Sus og Prebens hjertebarn. Tænk bare på alle de “grill-starter-fester” vi gennem årene har været inviteret til at afholde i deres private have, og den rolle Sus har påtaget sig med at arrangere wellness og andre tiltag for vores ledsagere, når vi andre var på musik-seminar.

Jeg mener, at alle vi menige musikere har meget at takke Preben Dalgaard for – og samtidig kan vi også ønske held og lykke til Johnny Andersen med det krævende job, han har påtaget sig.

Hans